Nøkkelingrediensene i koreansk kosmetikk

Hva er AHA?
AHA er en forkortelse for alfahydroksysyre, en hudpleieingrediens kjent for sine pleiende og aldringshemmende egenskaper. Denne syren finnes naturlig i mange typer frukt og forekommer også i kroppen vår. En annen vanlig betegnelse er AHA eller fruktsyrer. Det finnes mange forskjellige typer AHA, for eksempel melkesyre eller sitronsyre.

AHA har evnen til å frigjøre døde og tørre hudceller ytterst i det øverste hudlaget slik at eksfolieringsprosessen stimuleres. Den friske og nye huden som ligger under får kommer fram. Huden blir lysere, mykere og mer jevn. Huden har en naturlig syklus som fornyer huden, men med årene går denne prosessen langsommere. AHA bidrar til å normalisere cellefornyelsen samtidig som en rekke andre forhold i huden forbedres. Resultatet er en hud med yngre og sunnere utstråling. Manuka Honey & Cocho Body Soap (til bruk i både ansikt og på kroppen) inneholder AHA.

Hva er C-vitamin?
C-vitamin brukes mer og mer som nøkkelingrediens i acne behandlig. Med en større dose C-vitamin økes hudens collagen nivå, frie radikaler motarbeides, huden fornyes raskere og pigmentskader og arr etter akne forminskes. En av de aller viktigste vitaminene for huden vår er vitamin C og den har super virkning på både ung og eldre hud. Frie radikaler forårsaker av blant annet forurensning og uv stråler fra solen skader arvematerialet i huden vår. C-vitamin er et kraftig antisoksidant som beskytter huden nettopp mot disse frie radiakalene. C-vitamin booster kollagen produksjonen og hjelper til med å beskytte kollagenet. Både kollagen og elastin er bindevevsproteiner i huden som hjelper til med å holde den fast og fyldig.

Fra en artikkel skrevet av Pumori Saokar for Indian Dermatology online journal fastslås det at c-vitamin behandler og forhindrer pigmenteringer og aldring i huden.
C-vitamin motvirker pigmentflekker ved at den hemmer et emzym som er ansvaring for dannelsen av pigmentet melanin, sier Kjersi Johansen (Cand. Scient og Nordisk fagsjef hos dermanor) Ved jenlig bruk vil c-vitamin forebygge og bedre brune pigmentflekker, legger hun til.
I tillegg til den oppstrammende og lysnende effekten, reduserer også vitaminet både arr og ujevn hudfarge. Huden vil se mer ungdommelig ut med en blankere overflate. Du kan faktisk også få en bedre beskyttelse mot solen ved å påføre c-vitamin under solkrem. C-vitamin passer ekstra godt for de som føler at huden er matt og livløs.

Hva er Hyaluronsyre?

Hyaluronsyre er en sammensetning av to ulike disakkarider, sukkerstoffer som binder store mengder fuktighet. Hyalorunsyre kan binde mer vann i huden enn noen annen fuktighetsfaktor og har derfor en unik evne til å binde hudens fuktighet. En gjennomsnittlig person på ca 70 kg har ca. 15 g hyaluronsyre i kroppen. En tredjedel av dette brytes ned og reproduseres daglig. Virkestoffet fungerer som et smøremiddel som gir huden form, volum og øker evnen til å holde på fuktighet. Mengden hyaluronsyre avtar med alderen. Dette reduserer hudens evne til å holde på vann, og medfører volumtap i huden og påfølgende rynkedannelse og andre aldringstegn. Hyaluronsyre er en nøkkelingrediens i flere av Klairs sine produkter.

“Propoils” – hva er Propolis?
Propolis er et stoff biene lager for å dempe bakteriell vekst. Propolis kalles selve gullet blant antioksidanter. Antioksidantene er hentet fra blomster, knopper og planter og biene tilsetter egne enzymer. Propolis har blitt brukt i tradisjonell medisin i tusenvis av år. Propolis beroliger, beskytter og gir huden mye glød og næring. Serumet fra Unik, Propolis Vitamin Synergi Serum inneholder hele 70 % propolis ekstrakt. Les mer om serumet her.

“Black Snail” – hva er Black Snail?

Hvorfor er dette en nøkkelingrediens lurer du kanskje på? Snegleslim er en utrolig populær og naturlig ingrediens i koreansk hudpleie. Snegle i hudpleie har en rekke positive egenskaper som hjelper huden din med bl.a å forebygge urenheter, rynker,gi fukt, reduserer pigmentflekker og arrdannelse. Snegle har også en lindrende effekt og kan smøres på brannsår og solbrent hud.
Litt kortfattet kan man si at snegle sekret er en kombinasjon av glykolsyre (glycolic acid) og proteiner.
Når du bruker produkter med snegle kan du ikke gjette at dette er en ingrediens. Det verken lukter eller føles klissete. I Sør Korea har de til og med egne snegle-farmer, men ingen av sneglene lider i produksjonen.
Black Snail Resore Serum fornyer huden, gir pleie, er god mot rynker og jevner ut hudtonen. Den inneholder hele 70 % Black Snail extract water.

“Rose water” –  hva er Rose Water?
Rosevann er en av de eldste hemmelighetene innenfor skjønnhet og har vært brukt (og brukes fortsatt) i India, arabiske og asiatiske land for blant annet å holde huden ung. Det blir også brukt i religiøse sammenhenger og i matlagning. Rosevann har en rekke positive egenskaper, blant annet er den antiinflamatorisk og antibakteriell, og den fungerer svært godt mot sår og kviser. Rosevann hjelper til med å reparere huden, forhindre aldring, jevner ut hudtonen, strekkmerker og rynker ved å stramme opp huden. Denne ingrediensen finner du i Rose Galactomyces Synergi Serum. og Rose Galactomyces Essential Toner

“Galactomyces fermentation water” – hva er Galactomyces fermentation water?
Galactomyces er en naturlig ingrediens som inneholder vitaminer, antioksidanter og aminosyrer. Galactomyces Ferment Filtrat brukes som et fuktighetsmiddel i hudpleie og det aktiverer ARE-relaterte gener i hudcellene våre, og øker hyaluronproduksjonen i cellelaget i det øverste hudlaget.
Galactomyces fermentation vann brukt i hudpleie har mange fordeler. Det balanserer hudens PH verdi, gir fukt og næring, jevner hudtonen, reduserer pigmentflekker og arr, fjerner døde hudceller, bremser hudens aldringstegn og gir huden elastitet. Denne ingrediensen finner du i Propolis Vitamin Synergi Serum og Vitamin Hyaluronic Acid Vitalizing Toner

(Visited 1 072 times, 1 visits today)