Nøkkelingredienser i koreansk kosmetikk

Hva er AHA?
AHA er en forkortelse for alfahydroksysyre, en hudpleieingrediens kjent for sine pleiende og aldringshemmende egenskaper. Denne syren finnes naturlig i mange typer frukt og forekommer også i kroppen vår. En annen vanlig betegnelse er AHA eller fruktsyrer. Det finnes mange forskjellige typer AHA, for eksempel melkesyre eller sitronsyre.

AHA har evnen til å frigjøre døde og tørre hudceller ytterst i det øverste hudlaget slik at eksfolieringsprosessen stimuleres. Den friske og nye huden som ligger under får kommer fram. Huden blir lysere, mykere og mer jevn. Huden har en naturlig syklus som fornyer huden, men med årene går denne prosessen langsommere. AHA bidrar til å normalisere cellefornyelsen samtidig som en rekke andre forhold i huden forbedres. Resultatet er en hud med yngre og sunnere utstråling.

Produkter med AHA:

By Wishtrend Mandelic Acid 5% Skin Prep Water

Hva er C-vitamin?
C-vitamin brukes mer og mer som nøkkelingrediens i acne behandlig. Med en større dose C-vitamin økes hudens collagen nivå, frie radikaler motarbeides, huden fornyes raskere og pigmentskader og arr etter akne forminskes. En av de aller viktigste vitaminene for huden vår er vitamin C og den har super virkning på både ung og eldre hud. Frie radikaler forårsaker av blant annet forurensning og uv stråler fra solen skader arvematerialet i huden vår. C-vitamin er et kraftig antisoksidant som beskytter huden nettopp mot disse frie radiakalene. C-vitamin booster kollagen produksjonen og hjelper til med å beskytte kollagenet. Både kollagen og elastin er bindevevsproteiner i huden som hjelper til med å holde den fast og fyldig.

Fra en artikkel skrevet av Pumori Saokar for Indian Dermatology online journal fastslås det at c-vitamin behandler og forhindrer pigmenteringer og aldring i huden.
C-vitamin motvirker pigmentflekker ved at den hemmer et emzym som er ansvaring for dannelsen av pigmentet melanin, sier Kjersi Johansen (Cand. Scient og Nordisk fagsjef hos dermanor) Ved jenlig bruk vil c-vitamin forebygge og bedre brune pigmentflekker, legger hun til.
I tillegg til den oppstrammende og lysnende effekten, reduserer også vitaminet både arr og ujevn hudfarge. Huden vil se mer ungdommelig ut med en blankere overflate. Du kan faktisk også få en bedre beskyttelse mot solen ved å påføre c-vitamin under solkrem. C-vitamin passer ekstra godt for de som føler at huden er matt og livløs.

Produkter med C vitamin:

Klairs Freshly Juiced Vitamin Drop 399,-

By Wishtrend Pure Vitamin C 21,5 Advanced Serum 439,- 

Natural Vitamin 21,5 Enhancing Sheet Mask

Hva er Hyaluronsyre?

Hyaluronsyre er en sammensetning av to ulike disakkarider, sukkerstoffer som binder store mengder fuktighet. Hyalorunsyre kan binde mer vann i huden enn noen annen fuktighetsfaktor og har derfor en unik evne til å binde hudens fuktighet. En gjennomsnittlig person på ca 70 kg har ca. 15 g hyaluronsyre i kroppen. En tredjedel av dette brytes ned og reproduseres daglig. Virkestoffet fungerer som et smøremiddel som gir huden form, volum og øker evnen til å holde på fuktighet. Mengden hyaluronsyre avtar med alderen. Dette reduserer hudens evne til å holde på vann, og medfører volumtap i huden og påfølgende rynkedannelse og andre aldringstegn. Hyaluronsyre er en nøkkelingrediens i flere av Klairs sine produkter.

Produkter med hyaluronsyre:

Klairs Rich Moist Soothing Serum 399,-

Klairs Supple Preparation Facial Toner 299,-

Klairs Rich Moist Soothing Tencel Sheet Mask

Klairs Rich Moist Soothing Cream

“Propoils” – hva er Propolis?
Propolis er et stoff biene lager for å dempe bakteriell vekst. Propolis kalles selve gullet blant antioksidanter. Antioksidantene er hentet fra blomster, knopper og planter og biene tilsetter egne enzymer. Propolis har blitt brukt i tradisjonell medisin i tusenvis av år. Propolis beroliger, beskytter og gir huden mye glød og næring.

Produkter med Propolis finner du her:

By Wishtrend, Polyphenol in Propolis 15% Ampoule

E vitamin- Hva gjør det?
E-vitamin er et naturlig antioksidant som finnes i flere ulike former.  E-vitamin passer godt for alle hudtyper siden det styrker og fukter huden. I tilegg forebygger E vitamin rynker og har en reparerende egenskaper.

HVILKE EFFEKTER HAR E-VITAMIN PÅ HUDEN?

  • Er som en antioksidant og beskytter huden mot frie radikaler som kan komme fra UVA/UVB- stråler, forurensing og sigarettrøyk
  • Styrker fuktbarrieren i huden
  • Har anti-inflammatorisk effekt
  • Reparerer sår, hudskader og gjør huden elastisk.
  • Forebygger rynker og gir elastitet. Beskytter mot solskader som f.eks pigmenteringer
  • Øker kollagenproduksjonen, noe som utsetter aldringsprosessen i huden

Produkter med E-vitamin finner du her:

Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask 399,-

By Wishtrend Vitamin 75 Maximizing Cream

Natural Vitamin 21,5 Enhancing Sheet Mask

 

Hva gjør Peptider i hudepleie?
Peptider blir sett på som noe nytt og revolusjonerende innen hudpleie og er helt naturlige og cellekommuniserende ingredienser. Peptider hemmer utviklingen av rynker og hjelper til med å opprettholde en ungdommelig og sunn hud som er i balanse. Noen forklarer det som om de lærer huden til å fungere som en yngre utgave av seg selv. Innen hudpleie i dag brukes det mange typer peptider siden hver og en har sin oppgave.  Du finner peptider som beroliger huden,  øker fasthet, forbedrer hudbarrieren, fukter, glatter ut rynker, øker eksfolieringsprosessen og  jevner ut hudtonen.

Produkter med peptider finner du her:

Klairs Midnight Blue Youth Activating Drop 399,-

Klairs Fundamental Nourishing Eye Butter 399,-

Hva gjør Guaiazulene?
Guaiazulene, er en urt som utvinnes av Kamomille. Guaiazulene virker betennelsesdempende og hjelper med å regenerere hudceller. Urten har beroligende og kjølende egenskaper på betent og skadet hud, og påvirker hudens fornyelse. Denne unike ingrediensen brukes også mye i japansk hudpleie, og er hovedingrediensen i mange salver for brannskader. Fargen er blå og gir produkter med denne ingrediensen en fin blå farge som er helt naturlig.

Produkter med Guaiazulene:

Klairs Midnight Blue Calming Cream

Klairs Midnight Blue Youth Activating Drop

Klairs Midnight Blue Calming Sheet Mask

LHA (Capryloyl Salicylic Acid) PHA (Gluconolactore)

LHA er antibaktriell, antiinflamatorisk, reduserer talgproduksjonen og hjelper mot både “whiteheads” og “blackheads”. LHA eksfolierer overflaten på huden lett slik at den får en ny glød og blir jevnere.

PHA Gir en mild og ikke irriterende peel av huden samtidig som den fukter.

Produkter med LHA og PHA:

By Wishtrend Acid-duo 2% Mild Gel Cleanser

By Wishtrend Acid-Duo Hibiscus 63 Cream

Ecklonia Cava ekstrakt
Produktene i When Revivifying linjen inneholder brune algeekstrakt (INCI: Ecklonia Cava ekstrakt) fra Jeju Island, en vulkansk øy i Sør-Korea som er kjent for sitt rene miljø og unike økologi. Innovative Ecklonia Cava er spiselige, proppfull med marine polyfenoler, som innholder et høyt nivå av antioksidanter og er antiinflammatorisk. When Beauty har samarbeidet med en bioteknologisk FoU-partner som har brukt patentert bioteknologi for å lage en kraftigere form for Ecklonia Cava-ekstrakt, også kalt SEANOL. Denne ingrediensen finner du i produktene fra When Revivifying linjen.

Produker med SEANOL:

 WHEN REVIVIFYING Anti-Age hudpleie

Niacinamid i hudpleie
Niacinamid er den multifunksjonelle superingrediensen som kan behandle alt fra store porer, fine linjer, ujevn hudtone og en svekket hudbarriere. Det er en aktiv form av Vitamin B3, som er kjent for å være veldig stabil da den ikke påvirkes av verken lys, fukt, oksygen, base eller oksidasjon. Niacinamid forbedrer en hud med store porer og en aldrende hud. Ingrediensen forsterker elastiteten i huden slik at porene trekker seg sammen og fremstår mindre. Niacinamid setter i gang produksjonen av fettstoffer (ceramider) slik at huden får mer spenst og rynkene blir redusert. Når hudbarrieren blir forsterket blir huden også mindre sensitiv. Niacinamid har også anti-inflammatoriske egenskaper slik at den har vist god effekt på akne og rosacea. I Asia er Niacinamid en ingrediens som har blitt brukt lenge siden den klarner opp hudtonen, så den har en god effekt på solskader og hyperpigmenteringer.
Niacinamide hjelper også huden å holde på fukten samtidig som den balanserer talgproduksjonen i huden slik at t-sonen blir mattere (hake, nese og panne).Forskning viser at niacinamide også forhindrer vanntap i huden og gir tørr hud fuktigheten den trenger.
Balanserer talgproduksjonen: Niacinamide er med på å redusere talgproduksjonen i huden og bidrar til balansert hud med en mattere t-sone (nese, panne og hake).

Produkter med Niacinamid:

Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask 399,-

Simply When Snow Song 49,-

Superwhen for Men All-In-One Speedster 449,-

 

(Visited 1 693 times, 1 visits today)